Rabattkanter i Corten med pinne199 kr

Meterpris vid köp av 2,5-meterslängder:

Tjocklek:
Höjd:
Pris:
2mm
10cm
159,60/m
2mm
20cm
215,60/m
2mm
30cm
271,60/m
3mm
10cm
199,60/m
3mm
20cm
287,60/m
3mm
30cm
379,60/m


Observera att endast 1-meterslängder skickas, 2,5-meterslängder hämtas på plats hos oss utanför Örebro.

Rabattkanter i Cortenstål

Rabattkanterna är skurna i 2 alternativt 3mm Cortenplåt, och finns som standard i 3 olika höjder samt i 2 olika längder.
Du väljer variant för just dina rabattkanter i listorna ovan.

Ungefär var 50:e cm finns en "pinne" som sticks ner i marken för att öka stabiliteten. Det innebär att 1-meterslängder alltså har 1st pinne, och 2,5-meterslängder har 4st pinnar.
Pinnen som är av 10mm armeringsjärn är ca. 20cm lång varav ca. 5cm sticker in på en sida av rabattkanten.

I ändarna av rabattkanterna finns ingen pinne utan där finns 2st hål för att skarva på nästa rabattkant. Skarven görs med en separat skarvplåt som också är försedd med en pinne.
Till varje längd (1m eller 2,5m) ingår 1st skarvplåt med pinne, samt 4st vagnsbultar & muttrar i obehandlat stål och som alltså också kommer att rosta.

Behöver man flera skarvplåtar går dessa också att köpa separat, och finns också som hörn.


Rabattkanter i Örebro

Vi är en av få tillverkare av rabattkanter i Örebrotrakten.
Vid tillverkning utgår vi ifrån hela plåtark om 250x125cm och kan erbjuda anpassade rabattkanter inom dessa mått.
Maila oss för offert.


Bra att tänka på vid köp och montering av rabattkanter

Rabattkanter i Corten har ett ganska brett användningsområde, och kan användas just som en kant till en rabatt men också för att gränsa av mellan olika material eller som kantstöd för att hålla emot t.ex. en platt- eller grusgång.

Det är lätt att tro att skillnaden i styvheten mellan 2mm och 3mm inte är så stor, men det är en betydlig skillnad.
Vill man böja rabattkanten rekommenderar vi därför 2mm tjocklek. Denna blir relativt formbar i samtliga höjder, åtminstone om man har lite längd på rabattkanten.
3mm kanten är betydligt hårdare men går att forma till viss del och kan fungera om man har väldigt svaga svängar.

Vill man göra hörn och vinklar så går det dels att köpa våra separata skarvhörn, men har man tillgång till en vinkelslip kan man enkelt göra ett snitt (spara då någon cm upptill och nertill) i rabattkanten för att enklare kunna vika den till önskad vinkel.

Vill man gränsa av mellan exempelvis grus och gräs rekommenderar vi att man åtminstone gräver ner rabattkanten så både skruvarna och överkanten av pinnarna kommer under marken, d.v.s. minst 5-6cm.
Annars sprider sig växtligheten lätt under din cortenkant.

Vill man ha ett kantstöd är det bra att välja en lite högre kant för att kunna gräva ner den djupare, men det beror såklart också lite på vad man vill stödja med sin rabattkant.


Vill du har en högre eller kraftigare rabattkant än våra standardvarianter, eller enligt dina specifika mått så är du välkommen att kontakta oss för offert på just dina unika rabattkanter.